Den grønne vinteren

Når skogen står i grønt skrud og regnet bøtter sidelengs mot bakken i sju-åtte plussgrader, er det fristende å bare være inne. Heldigvis har jeg hund, så jeg må ut hver dag – og gjerne flere ganger for dag. Været er ofte verre å se på fra stua enn slik det oppleves når man først har kledd seg og gått ut. Heldigvis. Men nå som det går mot sommer og flere av hverdagsaktivitetene mine har sommerpause, er det likevel godt å også kunne ‘ta seg tid’ til innesysler med god samvittighet.

IMG_2321

Dette skal bli kjøkkenklut. Mønsteret heter «Vårsøg». Det er derfor jeg strikker den i grønt.

Flere av de tingene jeg strikker på til vanlig, er i ull. Det blir fort litt varmt å sitte med ulltøy i fanget, så nå har jeg gått over til lettere saker – bomull. Jeg har ikke tålmodighet til å strikke meg en sommergenser i hvit bomull, selv om jeg egentlig har lyst til det. I stedet strikker jeg kluter. Det har blitt en motegreie å strikke kluter, virker det som, og mye av ‘skylden’ kan legges på Bitta Mikkelborg, som i tillegg til å ha gitt ut bok med oppskrifter også legger ut oppskrifter gratis på fjasboka og oppmuntrer folk alle vegne. Etter å ha strikket min første klut i gult (den var ment å bli ferdig i påska. Host.), er jeg nå over til grønt. Siden mønsteret heter ‘Vårsøg’, syns jeg det passet. Er litt usikker på hvor lenge denne dillen varer, kjenner jeg, men enn så lenge er det lettvint og greit. Når jeg kommer hjem på kvelden, er det godt å slappe av med netflix på laptopen og et strikketøy i hendene. Ja, jeg er 74 år i hodet.

IMG_2322

Bok 1 av 3. Og en mummikopp med karamellte fra Whittard’s.

Jeg er ikke bare 74 år. Det er ikke bare strikking det går i. Det går også i bøker om dagen, etter at jeg var heldig og fant Innsirkling-trilogien til Carl Frode Tiller på Ark Byporten rett før helga. Jeg er godt over halvveis i den første boka og lar meg stadig fascinere ettersom jeg leser videre. Rundt nyttår satte jeg meg et mål på hvor mange bøker jeg ville lese i år.  Jeg er godt på vei mot målet, heldigvis. Det er jo så mange fine bøker rundt omkring! Selv om jeg ikke får tatt med meg bok og satt meg i fjæra, for eksempel, eller på en kolle i skogen, når været er grått og vått, er det heldigvis ingenting i veien for å lese når man er hjemme i sin egen sofa.

IMG_2301

Klokka to om natta etter en regnværsdag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s