Sommerfarger i utvalg

Grønn - som vegetasjonen på enga og i skogen da vi skulle gå hjem.

Grønn – som vegetasjonen på enga og i skogen da vi skulle gå hjem.

Til tross for en forholdsvis kjølig og tidvis grå start på sommeren, har vegetasjonen rundt omkring funnet varme og næring nok til å vokse til normal størrelse. Minst. For noen dager siden skulle jeg og hunden gå en lang tur i marka, på vei fra hytta og hjemover. Til tross for høyt innslag av smørblomster og syregress var det nærmest et grønt hav som møtte oss da vi la hytta bak oss til fordel for skogen. Den firbeinte visste knapt hvor han skulle vende snuten, for det var mye fristende å snuse på underveis. Grønt. Grønt overalt.

IMG_2609

Blå – som himmelen og havet

På toppen av Keiservarden står en gapahuk med utsikt mot vest. Herfra ser man langt – også til de ytterste delen av Lofoten, og til Værøy, Mosken og Røst. Noen dager er det ikke godt å si hva som er blåest av himmelen og havet, selv om sistnevnte utvilsomt har en mørkere nyanse. Bildet er tatt mot sørvest, ut fra hvor i gapahuken jeg befant meg. Hadde jeg flytta meg litt til venstre, ville du sett Landegode, som også er synlig fra stua mi. Det er mye blått på fine sommerdager her.

IMG_2622

Lilla – som i et bekkeleie på Mjelle

Det er helt fantastisk å være på Mjelle og se den lilla sanden. Uansett hvor mange ganger jeg har vært der før, blir jeg like imponert hver gang jeg kommer dit. En mørk, rødlilla farge dominerer mye av sanden der, i tillegg til den ‘vanlige’ gulhvite strand-sanda. I et bekkeleie som hele tida forandrer seg, kommer fargene ekstra godt frem. Da er det ikke vanskelig å forstå de som tar med seg litt sand hjem igjen når de drar derfra.

IMG_2633

Hvit – som skummet i bølger som bryter mot land

Du må ha vært der for å kunne forstå, sier Terje Nilsen i sangen om Mjelle. Det er noe i det. Men uavhengig av hvor man befinner seg, er det noe fengslende med å sitte helt nede i fjæresteinene og se bølgene slå mot land. Særlig hvis det er litt knauser på land og bølger i havet, sånn at bølgene bryter og slår hardt opp- og innover. Når bølgene har reist over hele Vestfjorden for å komme akkurat hit, for eksempel, skal det mye til at det ikke blir hvitt skum i lufta når de treffer land.

IMG_2661

Rosa – som nattehimmelen

Etter noen dager der været hadde vært veldig grått, kom plutselig en himmel med sprekker i skylaget mot nordvest. I to-tida på natta så det ut som på bildet over. Rosalilla i mange nyanser. Det er vanskelig å legge seg når lyset aldri slutter, når fargene aldri slutter å forandre seg, når nattehimmelen har alle mulige nyanser. Men jammen er det verdt å være våken for.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s