Mjelle i oktober

Mjelle i oktober kan være en hustrig opplevelse. Det kan også være det motsatte, som det var i dag. Solskinn, vindstille og ingen andre folk. Noen ganger har man mer flaks enn man fortjener.

Landegode sett fra Mjelle

Landegode sett fra Mjelle

Sør for Mjelle ligger en åskam. Den er ikke så veldig høy, men likevel nok til at sola på vinterstid ikke helt når frem til stranda på Mjelle. Jeg er ikke sikker på når den blir borte derfra, men oppdaget til min glede i dag at den ikke er borte riktig enda, i det minste. Sola var over åskammen da vi kom, og den holdt seg oppe og sørget for nydelig fotolys så lenge vi var ute. Heldigvis.

Mjelles karakteristiske lillarøde sand.

Mjelles karakteristiske lillarøde sand.

Mjelle har mye å by på, og vi tok oss et streif over nærmeste hele området. Lilla-rød sand, steinete berg, gress, mose og karrige tuster; alt dekket vi på vår vandring i området. Der var ingen andre folk tilstede, det hadde vi kontroll på, og derfor fikk også hundene løpe løse ei stund. Det var det ingen som klaget på.

Alt man finner i sanden...

Alt man finner i sanden…

Når man går bortover stien til Mjelle, en drøy kilometer fra parkeringsplassen, kommer man i realiteten til to strender. Den ene er sørvendt mot ei lita bukt, og der er det mest ‘vanlig’ sand og langgrunt så det rekker. Et ypperlig sted å bade med små barn sommerstid. Nå på høsten var det ikke fullt så fristende å teste badetemperaturen. Til gjengjeld lot vi oss nesten friste til å plukke skjell og andre saker som lå vasket opp i sanden. Der kan æ finn mæ rare skjell og steina, heter det i Terje Nilsen sin berømte låt om og til Mjelle. Han vet hva han snakker om.

Gråværet skal komme tilbake snart, sier de. Derfor var det godt å kunne utnytte en friformiddag til fulle og være på et av de deiligste stedene i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s