Femundløpet er i gang – og jeg fryder meg

150 hundespann er ute på sporet. Unger og voksne, damer og menn, nordmenn og utlendinger, veteraner og rookier – alle er de på sporet, på sledemeiene, på et sjekkpunkt eller noe sånt. Vi har ett Femundløp, men fire ulike klasser eller grupper. De kjører alt fra 200 til 600 kilometer gjennom ødemarka, gjennom det været som måtte komme, over fjell, langs bredden, over elva eller vannet, gjennom dalsidene. De blir slitne, de blir trøtte, de blir sultne. De blir glade, de blir stolte, de blir salige av nordlys og mestring og samhørighet med dyrene sine. Blant annet.

Kveldshimmel over Røros

Kveldshimmel over Røros

Vi andre. Vi knipser og skriver og publiserer. Vi ordner datautfordringer, steker vafler og koker kaffe, pakker depotsekker og finner vannkilder, kjører biler og hengere med hunder, halm, sleder og ekstrautstyr. Vi prater med hverandre og hutrer i kulda, mens vi speider etter hodelykter og tegn til at noen er på vei inn mot sjekkpunkt. Etterhvert holder vi øye med andre spann og handlere – hvem har tenkt seg ut når, hvor hviler de og hvilke sjekkpunkter kjører de rett gjennom?

IMG_3470

Kveldsstemning i Kjerkgata en drøy time før F400 startet i kveld.

Det er et nervespill, det er underholdning, det er valgets kvaler og det er en lidenskap. Du skal heller ikke se bort fra at det å være involvert med hundekjøring på et eller annet vis er bra for helsa også, siden pulsen har en tendens til å øke drastisk i perioder. Vi klikker F5 for å laste opp GPS-kartet på nytt mens vi spekulerer og forsøker å tolke hva som til enhver tid skjer med prikkene på kartet, med kjørerne som står i sleden og blir fulgt på avstand av oss.

Februar og Femundløpet; jeg elsker dere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s