Lykke på landet

Syrinene blomstrer ikke enda, men det er ikke lenge igjen. I mellomtida kan man kose seg med sørvestvendte hageblomster som har blitt stelt og tatt vare på med nennsom hand av en gartnerutdannet førskolelærer som ikke har glemt gamle kunster.

IMG_4525 IMG_4528 IMG_4529

Det er ikke bare blomstene som stelles godt med på landet. Også menneskene tas vare på med ferskt brød, hjemmelaget saft og moden frukt i solveggen. Et stykke Norge i rødt, hvitt og blått akkurat denne dagen.

IMG_4527 IMG_4536

Selv den firbeinte får et tre med skygge, så han kan ligge mykt i gresset og hvile seg i skyggen, snuse på bakken og jage etter humler som kommer forbi. Den biske katta som bodde her er forlengst død, og nå er det ingen som kan true sommerkosen hans. Heldigvis.

IMG_4534

Og vi vet det. Selv om ingen sier det, vet vi det alle sammen. Det blir vinter igjen en dag, dager som dette skal man omfavne med de lengste armene man har fordi kontrasten til de andre dagene er så stor. Vedstabelen på trappa forteller oss det vi ikke trenger å bli minnet på akkurat i dag; det vil komme en dag der vi trenger å fyre i ovnen og varme oss innomhus fra den bitende kulda ute. Den kommer.

IMG_4533

Og derfor – nettopp derfor – nyter vi hver sommerdag som om den var den siste i stedet for den første. Vi vet varmen kan være flyktig, vi vet sola kan forsvinne bak de grå og våte skyene. Så vi nyter været for alt det er verdt. Skryter på sosiale medier, akker oss i glede over temperaturen og mangelen på vind, spiser alle måltider ute, kler oss sånn at sola skal slippe til og gi farge, har alltid solbriller innen gripeavstand. Nå er det bare dager til sola ikke lenger går ned.

Kjære sommeren; velkommen. Du er elsket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s