Bodøsommeren #4: Blomster

Bodøsommeren byr på blomster – overalt og hele tida. Selv i fjor, da sommeren var grå og våt, var det frodig, grønt og fargerikt overalt hvor naturen slipper til. I tur og orden kommer sommerblomstene frem, hver til sin tid og på sin plass i den biologiske rekkefølgen gjennom månedene.

Forrige ukes bukett

Forrige ukes bukett i kveldssol

Jeg har pollenallergi og burde ikke ha så mye blomster i huset, men jeg klarer ikke å la være. Hver eneste dag siden jeg kom hjem fra Skomvær har jeg hatt en eller annen blomst eller bukett stående på stuebordet eller kjøkkenbordet. Det hører simpelthen med, og det gjør meg så glad å se på de fine fargene og den frodige kraften som ligger i en sammensatt bukett. Forrige uke var det på slutten av sesongen for rødkløver, midt i prime time for prestekrager, litt sent for hundekjeks, og så var det de rosa knoppete plantene jeg ikke vet navnet på … og en kvist med syrin på fra ei ustelt nabohekk. Jeg kunne ikke dy meg. Det var en fargesterk og variert bukett som prydet vasen jeg har arvet etter bestemora mi (tror jeg).

Humlefest i naboens rosehekk

Humlefest i naboens rosehekk

Også de mindre ‘naturlige’ plantene har fest i hager rundt omkring. Da jeg skulle lufte hunden i dag morges, så jeg at han gjerne ville bort til naboens rosehekk. Det var én bestemt rose han ville bort til, og jeg skjønte plutselig hvorfor. Fire store humler gasset seg i nektar, og det var åpenbart nok til alle. Den ene fløy bort akkurat da jeg skulle knipse, de tre andre ble liggende og drakk av hjertens lyst. Det vrimler av blomster og planter i hager rundt omkring, og å gå kveldstur på varme kvelder er en fest for duftsansene i nesen. For ikke å snakke om fjæra – det vrimler av farger og dufter der også. Men det får bli et innlegg en annen dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s