Bodøsommeren #9: Bading

Bading. Det hører med til enhver sommer, også når man bor nord for polarsirkelen og på grensen til arktiske farvann. I Bodø og omegn er bademulighetene mer eller mindre uendelige – det handler bare om vilje. Vil du bade, så kan du bade. Det er bare å velge seg et sted eller fem.

Badenymfer i Paradisbukta

Badenymfer i Paradisbukta

Hvis du vil bade i havet, er det bare å titte på kartet (eller landskapet) og velge et sted. Du kan bokstavelig talt bade i sentrum, for det er mange som bruker yttersida av moloen til å kjøle seg i havet på varme dager. Litt lenger bort finner du stranda i Breivika, og der det dessuten er mer barnevennlig og langgrunt. Har du sykkel, er det flere strender på nordsida av byen – noen bedre kjent enn andre. Bremnes, Ausvika og Geitvågen er blant de mer kjente, men jeg har andre tips hvis du har tenkt deg hit. Det finnes også fine strender sør for byen og utenfor byen, og de fleste er lett tilgjengelig med sykkel, bil eller sogar offentlig kommunikasjon.

Barsking i Svartvatnet

Barsking i Svartvatnet

Det er ikke bare havet som frister når det er sommer i Bodø. Ute i marka og i fjellet er det et vell av vann og elver man kan bade i, alt etter hva som frister. Starter du på Turisthytta, for eksempel, er veien kort til Øvre og Nedre Vollvatn, eller til dit bildet er tatt: Svartvatnet, som på sett og vis ligger ved foten av Keiservarden. Starter du ved Maskinisten, er det kort vei til Vågøyvannet. Går du innover i marka, har du mange vann å velge i etterhvert. Hvis du beveger deg litt unna de mest bynære områdene, finner du dessuten flere bekker og kulper som er egnet til en dukkert eller tre.

Du kan bade når du vil. Sola går ikke ned, det blir ikke mørkt, og du kan bade når det passer deg. Du kan bade alene eller sammen med noen, med klær eller uten. Det velger du selv, alt etter hva du er komfortabel med og hva anledningen byr på. Nesten alle badestedene i Bodø byr dessuten på spektakulær utsikt, nesten uansett hvor du snur deg. Bodøsommeren byr på bading for enhver smak – selv for den som ikke egentlig er så glad i å bade. Jeg lover.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s