Jack London i byen

Jeg har i det siste forsøkt å legge meg til en ny vane, nemlig å alltid ha med meg ei bok når jeg er på farten. I stedet for å sitte med øynene festet på mobilen når jeg f.eks. venter på bussen, kan jeg lese noen sider i ei bok. Jeg har simpelthen lyst til å lese flere bøker enn jeg har rukket over på ei stund, og det koster meg lite å ikke være på nett hele tida. Så derfor.

Jack London og cola

Jack London og cola

Tidligere denne uka var jeg innom bruktbutikken til Røde Kors. Der har de posesalg på bøker, og jeg kom ut derfra med fem bøker. Ei av dem skal bli bursdagsgave i oktober, to av dem skal definitivt være mine, og to er jeg foreløpig åpen for både å beholde og å gi bort. Vi får se.

Denne boka er ei av de to som definitivt skal være mine. ‘Livsgnisten og andre noveller’ av Jack London viser en litt bredere side av hans forfatterskap enn det han kanskje er mest kjent for. Her er villmark og nordlig ødemark, men også hete, slaver og eksotiske stillehavsøyer i skjønn forening. Foreløpig har jeg kommet ca halvveis i boka, og den mentale loggen viser at jeg har lest tre steder: på en café (bildet), på biblioteket (for man kan fint sitte der og lese egne, medbrakte bøker!) og på et busstopp. Hva fasiten blir når jeg er ferdig med boka, vil jeg ikke spekulere i.

Et av mine kriterier for å ta med ei bok på farta på dette viset, er at boka er ei novellesamling eller har korte kapitler. Dette er ikke måte jeg leser tunge eller lange sammenhengende bøker på, den er mer egnet for kortere stykker. I så måte er denne Jack London-boka temmelig ideell.

Så hvis jeg ikke ser deg når vi passerer hverandre, får du ha meg unnskyldt. Det var boka si skyld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s