Med gutta på tur

Helga har handla om gutta på tur. Ikke de femti-something-eplekjekke-herrene som du kan se på tv av og til. Nei, helga handla om en niåring, en åtteåring og en firbeint sjuåring. Man kan nesten ikke ha det bedre.

Turorientering i Maskinisten

Turorientering i Maskinisten

Å passe disse guttene når været er godt, er en takknemlig oppgave. Det er bare å ta dem med ut. Etter at fredagens økt på hjemmekontoret var overstått, dro guttene og jeg ut på tur. Begge er introdusert for turorientering fra før, og denne gangen har de ambisjonene i orden: De skal minst ta bronse, som betyr 100 poeng. Helst vil de ha gull. Fredag tok vi mini-runden i Maskinisten, og sju poster ga oss tilsammen 40 poeng. Vi er godt igang, med andre ord.

Iveren var det ikke noe å si på. Vi var ute i mange timer, og på vei hjem hadde de sogar energi nok til å leke i skolegården til en skole vi gikk forbi. Ikke rart at middagen gikk ned på høykant da vi kom hjem.

Lykkelig sjuåring fikk bursdagstur i skogen.

Lykkelig sjuåring fikk bursdagstur i skogen.

Fredag var tilfeldigvis også bursdag til denne firbeinte fyren – min kjære hund Emre. Han er i sin beste alder og elsker å være på tur, særlig med ungene. Når vi går på turer som denne, har han helst på seg trekksele og er festet til meg gjennom et elastisk bånd festet til et magebelte jeg har på meg. Da får han jobbe så mye han vil, og har en viss radius å bevege seg på. Det er kjærkomment. Vann finner vi i bekker underveis, maten serveres rett på bakken og blir borte på et blunk, og blir det for lenge å vente, fanger han seg ei mus så lenge. Tro meg, han nyter å være ute.

Gutta har brent kruttet og slokna til slutt. Alle tre.

Gutta har brent kruttet og slokna til slutt. Alle tre.

Min plan var å ta guttene med et sted ute i naturen og overnatte i telt. Den ene gutten har aldri overnattet i telt før. Den andre syns telt i naturen er ‘normalt’, og mente det var mer spennende å forestille seg telt i hagen, for det har han aldri prøvd før. Dermed ble det teltovernatting i hagen, til stor jubel. Og hunden? Han skal vanligvis alltid ligge bak beina mine og krølle seg sammen i fotenden. Men ikke denne natta. Nei, han gned seg så nært guttene han kom og koste seg så mye at han stadig vekk kroet seg på rygg mens han gryntet av velvære.

Ei helg full av gode opplevelser, døgnet rundt og vel så det. Er det rart det føles som om vi har vært på ferie?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s