1. desember: Pepperkaker

Pepperkakehuset pyntes etter at pepperkakedeigen er brukt opp

Pepperkakebaking hører med til jula. Når sant skal sies, elsker jeg det å bake pepperkaker mer enn jeg elsker å spise pepperkaker, egentlig. Derfor var det perfekt at årets pepperkakeøkt ble foretatt sammen med to barn som gladelig tok med seg all produksjonen hjem etterpå!

Jeg hadde gjort det enkelt for meg selv gjennom å kjøpe et ferdig pepperkakehus. Ungene trengte bare å pynte det. Jeg monterte det etter at de har dratt, og så fikk de hente ferdigmontert pepperkakehus neste dag.

Men før de kom så langt, hadde jeg pepperkakedeig og et utall former klart til dem. Det ble tre brett på hver unge, tror jeg! Hjerter, stjerner, hundebein, mummitroll og hattifnatter var blant figurene som ble med hver av ungene hjem.

Det beste av alt? Det var at den ene ungen aldri har feiret jul før. Nå, midt i barneskolealderen, skal hun få feire sin første jul og gjøre mange ‘tradisjonelle’ juleaktiviteter for første gang. Pepperkakebaking hos meg er én av de tingene. Det satte en ekstra piff på stemningen – for oss alle, tror jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s