Bok i januar

En av de tingene jeg har bestemt meg for å gjøre mer av i år, er å lese flere bøker. Foreløpig går det ganske bra – jeg passer på å få rom til å lese innimellom gjennom uka, og har blitt flinkere enn jeg var til å legge vekk laptopen på ettermiddagen og heller holde på med annet enn digitale ting når bare hunden er lufta og middagen fortært.

Fra ‘The nderground Railroad’ av Colson Whitehead

Jeg har hørt om ‘The Underground Railroad’ av bokglade venner og kjente ei stund på sosiale medier. Da jeg skulle nordover på juleferie, glemte jeg boka jeg opprinnelig holdt på med og ble derfor ekstra glad for å finne Whitehead’s bok på flyplassen – på engelsk!

Noen ganger når jeg leser, må jeg bare stoppe opp og nyte det. La formuleringene synke inn, la observasjonene feste seg, la tankesprangene og handlingen gå opp for meg før jeg beveger meg videre i forfatterens univers. Da vet jeg at jeg har ei god bok i hendene. Sånn er det når jeg leser denne.

I fjor høst oppdaget jeg at jeg en forfatter jeg setter stor pris på har kommet med ei ny bok, hele seks år etter at den forrige kom ut. ‘Gravel heart’ ble min julegave til meg selv og hadde kommet i posten mens jeg var borte. Jeg mistenker at den også kommer til å fenge meg før måneden er over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s