Mjelle i januar

Vi var ikke der for å gå på tur. Vi var i embets medfør. Men gleden var ikke noe mindre av den grunn. Etter flere måneders fravær var jeg endelig på Mjelle igjen tidligere denne uka, en morgenstund der gyldne stråler fra sola var i ferd med å farge skyene som lå langs horisonten.

Mjelle i isnende vintermorgenlys

Vi kom i bil over skaret fra Valvika, og utsikta bredte seg som en åpenbaring foran oss. – Du  bare stoppe her så jeg får tatt bilde, sa jeg til sjåføren. Han hørte meg.

I nord og vest lå Lofotveggen og duvet som rosa isfjell i blågrå dis. På veien var det steinhard, sandblåst ishålke og bar asfalt. Langs liene på Nordsia, langs og ned av fjellet, kom en isnende østavind som uten å nøle forvandlet sju minusgrader til noenogtjue effektive minusgrader. Men vi var der.

Her i havgapet med Vestfjorden rett utenfor døra er det ikke mye snø som har blitt liggende. Is, hardpakket snø og atter is er det som ligger rundt omkring. Jeg tipper den lilla sanda borte på stranda er frossen og ikke fyker så veldig. Vi kunne dessverre ikke gå bortover for å se; vi måtte fullføre oppdraget og deretter snu igjen. Men allerede før vi var på vei opp skaret igjen, hadde jeg bestemt meg.

Det blir ikke lenge til jeg drar til Mjelle igjen. Nå som sola er tilbake, bør det gå fint å få seg en tur dit ei helg, en tur mens det er dagslys. Med litt flaks er vinden spakere enn i dag, sånn at det går an å sette seg ned et sted og nyte en kopp kakao eller noe. Det skal i alle fall ikke stå på forsøket.

2 kommentarer om “Mjelle i januar

  1. Fantastisk flott! Sånne farger som bare Nord Norge kan vise fram. Mjelle, ja. Var der en gang for sikkert 20 år siden, ankom med båt og overvar en eller annen konsert. Finere arena skal man lete lenge etter. Det er opphold og sol på Vestlandet I dag. Det må nytes for I morgen kommer vind og regn tilbake I fullt monn. Ha en god helg! PS: vi leser begge Glamourbibliotekarens fine blogg! 🙂 Jeg har fulgt henne siden hun startet. Skikkelig feelgood blogg.

  2. Ja, fargene var magiske den dagen! Jeg angret nesten på at jeg ikke hadde med ordentlig kamera og var henvist til mobilen sitt… Måtte resten av vinteren by på vakre dager på Vestlandet også! Det er deg vel unt!

    Jeg har forøvrig lest den bloggen siden høsten 2007, så det er nesten siden starten 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s