Hundelufting

Jeg har aldri angret på at jeg fikk hund. Nå om dagen er det tvert imot veldig lett å være takknemlig for å ha hund. Da kommer man seg nemlig ut, selv midt i de blåeste kuldegradene, for hunden må luftes opptil flere ganger for dag. Og når man først har hyrt seg tilstrekkelig og er ute, er stemninga forbausende god.

To minutter hjemmefra er utsikta uendelig mot vest

To minutter hjemmefra er utsikta uendelig mot vest

Det er ikke til å komme fra at utsikta også er god. To minutter hjemmefra har jeg nærmest panoramautsikt mot havna, mot jernbanen, mot deler av sentrum og mot en vesthimmel har en kaldgylden glød når sola akkurat har gått ned. For hver dag som går fryder jeg meg over lyset. Lyst på morgenturen, lyst når jeg kommer hjem fra jobb, lyst selv hvis jeg spiser middag før jeg går på tur. Det er helt magisk.

Det er ikke lenge til jeg kommer til å være ekstatisk over lyse, sene kvelder og etterhvert netter. Jeg elsker dem. Men la det også være sagt: Jeg elsker denne mellom-tida; den fasen der man dag for dag merker at sola kommer opp stadig tidligere og går ned stadig senere. Evig lys på sommeren er fint, evig mørke på vinteren er greit (okei, jeg overdriver). Men mellom-tida gjør gleden over lyset mer målbar enn ellers. Både hos meg og den firbeinte, later det til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s