Påskeplaner

Det blir bypåske i år. Og jeg gleder meg. Veldig.

Påskeskum og sjokolade når det er helg. I skåler etter bestemor.

Jobb og et par andre forpliktelser holder meg i byen det meste av påska i år. Hvis jeg skal være ærlig, er det veldig godt å tenke på. Ikke reise, ikke følge med på rutetider, ikke pakke koffert, ikke vurdere ski eller føre eller truger eller piggsko, ikke noe som jeg  gjøre. Jeg skal for det meste bare være hjemme, jobbe noen timer hver dag og ellers drive dank. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre akkurat denne påska. Det har vært litt farting de siste par månedene, og det blir enda mer farting de neste par månedene etter påska. Da er det ekstra godt å kunne nyte selve påska hjemme hos seg selv med god samvittighet.

Planene er enkle. Lese litt. Strikke litt. Se en film eller finne en serie. Sove etter middag hvis jeg føler for det. Sove lenge de dagene jeg  ikke skal på jobb, helt uten å bli vekket av alarmen som ellers ville ringt. Møte venner når det passer seg slik. Lufte den firbeinte så lenge at han ligger fornøyd på rygg og krøller seg av fryd i søvne etterpå. Ei sånn påske skal det bli. Med litt flaks, tar vinden pause så sola og varmen får litt tak også. Jeg har nemlig lyst til å sitte på en benk i hagen en dag.

Hilsen mamma og pappa

En av dagene skal jeg stå opp når jeg våkner. Skjære meg et par brødskiver med godt pålegg, lage en kopp god te, sette på noe musikk jeg liker. Åpne gaver. Jeg har nemlig bursdag i påska, i år som mange ganger før. Gaven fra foreldrene mine er allerede kommet. Jeg mistenker at det kommer flere.

Og så skal jeg lese påskeevangeliet. Dag for dag skal jeg følge dramaet om tømreren fra Nasaret som satte sitt preg på verden for all fremtid.

Jeg tror det blir fint. For ikke å si aldeles strålende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s