Årets påskebøker

Jeg har en haug med uleste og halvleste bøker liggende i stua, og bestemte meg for å plukke tre bøker jeg skal lese i påska. Det ble disse tre. Denne påska blir det ikke så mye krim på meg, med andre ord, skjønt den nederste er kanskje diskutabel?

Årets påskelesing

The Nix har jeg såvidt begynt på, men så forsvant den i … jeg vet ikke, egentlig. Den bare forsvant for meg i vinter en gang, men nå har jeg plukket den frem igjen. Det er ei bok man lett sluker når man bare kommer inn i den, tror jeg.

Putin-boka har jeg lenge tenkt på å lese, og nå har jeg omsider kjøpt den. Mistenker at mye av torsdagen går med til Russland. Både fordi jeg leser om den allmektige presidenten og fordi jeg må jobbe litt med språket også når det er ferie.

Den øverste boka har jeg lånt av en kollega som lurte på hva jeg ville mene om den. Boka er i all hovedsak en historie om én eneste standup-forestilling; både ordene fra komikeren og skildring av salen. Jeg er litt nysgjerrig. Det er litt for lenge siden jeg fikk den i hende, så planen er å lese den i påska så kollegaen kan få den tilbake når ferien er slutt.

Den siste boka jeg leste før disse, var boka ‘Vinterdans‘ av Marit Beate Kasin. Jeg er partisk så det holder, for jeg har kjent Marit i flere år og visste at hun skrev bok i vinter. Men likevel; boka er fantastisk – og det er ikke bare jeg som syns det. Dagbladet ga henne for eksempel en 6’er på terningen og trakk paralleller til Ingstad. Jeg slukte boka første natta i Alta, da jeg egentlig bare skulle lese et kapittel før jeg la meg. Det ble ikke et kapittel, det ble ei hel bok.

Men det er en annen historie. Og kanskje et annet blogginnlegg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s