Det er en første gang for alt

I serien «ting jeg aldri har gjort før» har vi nå kommet til kunst. Jeg har aldri hatt veldig nære forbindelser til kunst eller kunstnere, utover det å sette pris på visse former for kunst og gjerne gå på utstillinger av ymse slag innimellom. Men i vinter fikk jeg muligheten til å sitte modell for to kunstmalere – en mulighet jeg selvfølgelig takket ja til. Nylig satt jeg for dem for andre gang. Det så sånn ut:

To malerier og en stol

Jeg satt på stolen til høyre i bildet, malerne så meg fra hver sin kant og malte hvert sitt bilde. Det har vært veldig interessant å se hvordan de jobber; hvor ulike arbeidsprosesser de har i små og store ting, og hvor ulike bildene deres blir, samtidig som begge utvilsomt viser meg. Ulikhetene gjenspeiler seg også i palettene og palettbruken deres.

To malere, to paletter, to bilder - ett motiv.

To malere, to paletter, to bilder – ett motiv.

Jeg aner ikke om de har tenkt å bruke bildene på utstilling en eller annen gang. Det har vi ikke snakket om, og det er egentlig ikke så viktig for meg heller. Det er mer interessant å se og høre hvordan de jobber, å lære hva de tenker med det de gjør, og ikke minst: å se gleden deres over det de holder på med.

Jeg må innrømme at jeg også koser meg i prosessen. Det er ikke så vanskelig å sitte helt i ro, og det er noe nesten meditativt over å sitte helt i ro med blikket halvveis festet på et punkt og deretter la tankene fly. Tida går fort, vi er alle tre i hver vår boble og plutselig har to og en halv time forsvunnet før det rekker å føles som om vi har kommet ordentlig i gang. Kanskje ikke så rart at jeg gleder meg til å gjøre dette minst én gang til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s