Jeg tror det var den dagen våren kom…

Ettermiddagslys over Bodøs skyline

…og ga oss en forsmak på sommer i sene ettermiddagstimer. Alle var ute. Det var folk overalt på moloen. Det satt folk på hver eneste uteservering rundt omkring. Det satt folk i solveggen utenfor biblioteket. Det satt folk på benkene mellom Radisson og kaikanten. Det var simpelthen folk overalt. En helt vanlig ukedag, en ganske vanlig ettermiddag – men det var den dagen våren kom. Det ble etterhvert helt åpenbart.

Mulig denne opprinnelig kommer fra Island. Men nå står den på kaia i Bodø.

Og alle var glade. De smilte, de prata, de tok seg god tid og de var overbærende med hverandre over en lav sko. Eller noe sånt. Det var ei helt særegen stemning i byen denne ettermiddagen, som om alle hadde blitt enige om at i dag skal vi skape god stemning. Det var mange som hadde med seg hunder på tur, fra store huskyer til bittemå papilloner, og alt imellom. Noen hunder hilste, noen hunder knurret, noen gjorde begge deler og noen bjeffet og pep. Og noen – som jeg – tok seg litt ekstra tid til å ta bilder her og der.

Min foretrukne turkompis

Turkompisen og jeg storkoste oss på tur, begge to. Han fikk hilse på mange hunder og folk, snuse nærmest overalt hvor han ville stoppe og boffet på en hund eller to som ikke ville eller fikk hilse på ham. Alt som normalt, med andre ord, og det var en fornøyd husky som drømte intenst da vi kom hjem og han fikk lagt seg til å sove litt.

Ah. Våren. Nå er vinteren ugjenkallelig over, og jeg må innrømme at jeg er veldig glad for barmark og tørrere, varmere forhold.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s