Bøkene fra London

Jeg klarer aldri å være i London uten å skaffe meg mer enn én bok. Det går bare ikke. Denne gangen var det fem bøker som ble mine i løpet av de dagene vi var der. Du ser dem nedenfor.

Disse ble med hjem fra London

De to nederste ble kjøpt på Foyle’s, en bokhandel som ligger nær Southbank Centre. De tre øverste ble kjøpt på en bruktbokbutikk i Camden. Jeg har lest ut Pasternak og Kay, og er godt i gang med Barnett sin bok.

La meg si det med én gang: Adam Kay sin bok ‘This is going to hurt’ er noe av det morsomste jeg noensinne har lest. Det er en samling tanker, episoder og refleksjoner fra Kay’s tid som lege i det britiske helsevesenet NHS; fra han kom dit som nyutdannet til han var langt mer efaren – og forlot, viser det seg. Han forteller hysterisk morsomt om episoder han har sett og opplevd, enten humoren er på hans egen eller andres bekostning – eller på ingen sin.

Samtidig forteller han også, både i teksten og mellom linjene, om en hel del av de utfordringene NHS står overfor, særlig med flere års tory-regjering, og om hvordan livsstilen som følger med en legestilling i NHS er helt ødeleggende for alt som handler om livet og relasjoner utenfor jobb.

Boka er svært lesverdig, den er lattervekkende – og den gir innsikt. Kay faller heller ikke for fristelsen til å foreslå lettvinte eller mer kompliserte løsninger bare for å fremstille seg selv i et enda mer positivt lys.

Hvis jeg hadde en terning, hadde jeg glatt trilla den frem til terningkast sju!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s