Vi strekker oss mot lyset og varmen

De tyter ut overalt. Hele døgnet, overalt, på hver minste knaus og sti og tue. Hvem? Folk. Om vinteren er de borte og jeg ser ikke alt for mange av dem når jeg er ute og lufter hunden; enda færre hvis man trekker fra andre hundeluftere. Men på våren, og på dager som denne, som minner sterkt om sommer? Det er folk nesten overalt. Halve Bodø er ute på tur i fjæra eller fjellet, eller begge deler på samme dag.

Emre passer på byen sin. Byen vår.

I ettermiddag gikk vi opp til Linken, et utsiktspunkt på Rønvikfjellet. Jeg og hunden tok med oss ei nabojente som aldri har vært der før, og vi hadde en aldeles strålende tur. Og det var folk overalt; på veien, på hver en sti, på yttersida mot Pallfjellet og innersida mot Turisthytta og Keiservarden. Det var ikke så mange at det føltes overbefolket, men det var alltid noen innenfor synsvidde, stort sett. Flaks at her er utsikt nok til alle – og vel så det!

Lykkelig Emre og utsikt mot nord

Hadde det ikke vært for at det er arbeidsdag i morgen, ville jeg tatt med meg sovepose og primus og gått ut i marka igjen litt senere på kvelden. Det frister veldig med en uteovernatting, særlig når det er  t-skjorte-vær og nesten vindstille, men det får vente til senere, til en dag jeg ikke må tidlig opp og avgårde i presentabel tilstand.

Hvis sommeren fortsetter som mai måned stevner hittil, har vi mye å se frem til.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s