Boka imellom: Linda Boström

På hotellet vårt var det i etasjen vår et bord hvor det lå bøker man kunne låne mens man var der. Jeg klarte selvsagt ikke å gå forbi – allerede ved første passering fant jeg ei bok jeg ville låne.


Jeg har lenge vært nysgjerrig på Boström. Nå vet jeg at det har vært med god grunn. Hun skriver rystende godt. Med sine under hundre sider er boka kompakt. Samtidig oppleves den verken snau eller minimalistisk på noe vis. Hvert ord er veloverveid, hver setning er nødvendig. Detaljene er mange, men samtidig spredd utover på en måte som gjør at leseren kommer stadig mer i dybden på historien, nesten umerkelig drives historien fram av små detaljer med store konsekvenser. Jeg fikk assosiasjoner til Jon Fosse.

Boström har en helt særegen måte å skrive på; tilgjengelig, men ikke på noe vis lettvint. Hun krever noe av leseren, men er verken pretensiøs eller urimelig.

Boka? Jeg slukte den i et jafs, et ettertenksomt jafs, mellom de to andre. Som jeg også slukte. Tante Ulrikkes vei skulle jeg etter planen kose meg lenge med, men etter noen sene kveldstimer var også den fortært.

God litterær uttelling denne pinsehelga, med andre ord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s