Innsidetips til Rensåsparken

Rensåsen er den klart viktigste parken i Bodø. Den ligger nær sykehuset, nær politihuset, nær den gamle hovedveien inn til byen, nær det meste. At den er åsted for Parkenfestivalen midt i august hvert år, er heller ingen ulempe.

Rensåsen

Noe av det fineste med Rensåsparken er at den er så lett tilgjengelig, og man kan gå inn i den fra alle sider og kanter. Men det aller fineste er når man kommer inn i parken fra vest, opp den bittelille grusbakken fra Parkveien, nesten vis-a-vis den nye hovedinngangen til Nordlandssykehuset.

Når du kommer inn i parken fra vest, ser den både urban og samtidig stor ut. Høye trær strekker seg både mot himmelen og hverandre, og på bakkenivå kan du vandre, sette deg på gresset, finne orienteringsposter (!) eller holde på med frisbee-golf. For eksempel. Eller du kan, som jeg ofte gjør, tusle med hunden og la den snuse på alt den vil overalt der den har lyst til å gå. Det er mange hunder som legger veien om Rensåsen hver dag, og det er alltid noe nytt å snuse på for de firbeinte. Du kan velge deg et bortgjemt hjørne der nesten ingen ser deg, eller du kan sette deg på toppen og nyte utsikta, samtidig som du er synlig for mange av de andre gjestene i parken. Og kommer du i august, finner du Parkscenen her; Parkenfestivalens nest største scene – som ofte har det mest spennende programmet.

Det er ditt valg. Rensåsen er for alle – uansett årstid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s