Ikke bare grått og vått

September er ikke bare grå og våt. Ikke alltid. Noen ganger byr september på fine farger når du minst venter det, når du egentlig skal noe annet, når naturopplevelsen ikke var hovedmålet for kvelden – men blir det sterkeste minnet du sitter igjen med.

Kveitefisker i dykkerdrakt

Dykkeren på bildet snorklet seg på tvers over bukta, igjen og igjen. Han nærmest trålet den med øynene, så det ut til. Da han kom opp av vannet, skjønte jeg hvorfor. Han hadde nemlig fått med seg ei  fin middagskveite! Han fortalte at han hadde sett flere kveiter på bunnen uti bukta, men «vi trengte jo bare én til middag!» som han sa.

Nordlys knipset med mobilkamera

På vei hjem dukket nordlyset opp. Først som en skygge av nesten udefinerbar farge, så som ei tiltagende grønn stripe, og til sist nærmest en grønn eksplosjon med islett av hvitt og lilla. Det er ulike gasser i atmosfæren som gir de ulike fargene i nordlyset, og denne kvelden var det nitrogen og oksygen som regjerte. Dessverre hadde jeg ikke bedre kamera enn mobilen – men det viste seg å være nok til å få med lyset, om ikke annet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s