Kari Bremnes i Stormen konserthus

Hun kom, hun så, hun vant. Ingen var overrasket, og etter ekstranumrene fikk hun og bandet stående og langvarig applaus. Så enkelt kan det sies.

Kari Bremnes og bandet gjorde en strålende jobb i Stormen!

Men jeg har lyst til å si litt mer. Kari fremførte låter fra hele sin karriére. Fra den relativt tidlige Cohen-plata (Cohen på norsk, med flere norske artister, i 1993) til en låt hun skrev til faren, som døde i mars i år. En låt fra Svarta Bjørn var med (Sangen om fyret ved Tornehamn), ‘Skrik’ med tekst av Edvart Munch var med – og jeg hoppet nesten i setet av glede over at hun også tok med ‘På kanten av et liv’; en låt om Dagny Juel, ei norsk kvinne som endte sitt liv da hun ble drept i Tbilisi. Jeg har bodd der, jeg har vært på grava hennes, det er på sett og vis litt ‘min’ sang.

Det var mange, mange flere låter som ble fremført – konserten var lang, og jeg skulle ønske at den aldri slutta. (Men det måtte den, for det skulle være ekstrakonsert etterpå fordi hun er så poppis!) Kari Bremnes har så mange sterke låter, så mange favoritter, at det er umulig at alle får høre sin favorittlåt. Men det gikk et mykt sukk og taust ‘yesss’ gjennom salen da hun etter en nydelig intro med tributt til broder Ole fremførte ‘E du nord’.

Klart vi e. Vi og du, Kari. Vi og du. Det sku bære mangle.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s