Juleferie

Juleferien kom og tok meg. Det var veldig godt.

Det var også veldig godt å oppleve at julas aller fineste dag, julaften med sin fråtsemat og sine gaver til tross, endte med å bli en helt vanlig romjulsdag som verken er rød på kalendere eller har andre magiske egenskaper. Det som skulle være ‘en kopp te’ med to venninner ble til en hel Afternoon Tea pluss kveldsmat, og time etter time med gode samtaler, hyppige latterbrøl og stadig mumsing av et eller annet fra bordet. Det ble helt perfekt.

På bordet en romjulskveld

Ymse konfektkuler. After Eight. Hjemmelaget rabarbra- og bringebærmos. Syringelé. Hjemmebakte, dekorerte kakemann-hjerter og -stjerner. Kandiserte klementiner. Gammeldagse drops. Hjemmelaget lemon curd. Hjemmelaget nøttekompott. Ferske og helt nybakte scones. Julebrunost fra Tine. Te av ymse slag og en god, rund kaffe. Vi manglet ikke noe på bordet, for å si det sånn. Noe av dette er gaver jeg har mottatt, noe har jeg laget selv.

Det som – for min del – toppet kvelden, var at serviset vi brukte er et servise jeg har arvet etter mine besteforeldre. De fikk det til sitt bryllup i 1948! Mens besteforeldrene mine (mammas foreldre) enda levde, pleide vi å bruke dette serviset når vi var på middagsbesøk hos dem første juledag. Nå har jeg ikke vært hjemme hos meg selv selve juledagene, så da tok jeg i stedet denne anledningen til å bruke serviset – for det må brukes, det kan ikke bare stå bortgjemt i all evighet.

Vi spiste og drakk med andakt. Det ble sent på kveld før gjestene forlot og jeg kunne gå tur med hunden. Du skal ikke se bort fra at Afternoon Tea i romjula kan bli en årviss tradisjon etterhvert. Dette ga solid mersmak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s