Ikke-forsettet som ble en vane

Jeg har ikke nyttårsforsetter. Det har jeg sagt før. Jeg har ikke forsetter, men jeg liker å lage litt planer og målsetninger år for år. I fjor var et målene at jeg hver eneste uke gjennom hele året skulle sette av en ettermiddag/kveld (etter arbeidstid) til å gjøre ingenting, eller til å gjøre hva som helst jeg måtte ha lyst til uten at det var planlagt på forhånd. Det var en slags forebyggende tanke bak det, for jeg visste av erfaring at jeg ellers lett engasjerer meg så mye at jeg plutselig har litt for lite fritid innimellom. Med en planlagt ingenting-dag i uka ville jeg ha tid til nettopp det; til ingenting, til å roe ned, til å gjøre noe basert på overskudd og lyst akkurat der og da.

Jeg trenger kanskje ikke å si at det funka kjempebra? Jeg klarte å gjennomføre det nesten hele året, og effekten var merkbar, særlig sent på høsten og i tida før jul. Så i år har jeg tenkt å fortsette med akkurat det samme.

Te fra Perch’s og kopp fra Mummi. Alt jeg trenger!

Ofte innebærer en sånn ettermiddag og kveld en kopp te eller flere. Te og ei bok. Te og strikking. Te mens jeg ser en film. Te mens jeg prater med noen jeg er glad i. Te og scones sammen med en impulsgjest. For eksempel.

Jeg markerer disse «egen-dagene» i kalenderen min etterhvert som de skrider frem, ofte med et lite notat om hva jeg brukte tida på. Noe av det fineste mot slutten av året er å se tilbake på dem, uke for uke, og minnes alle de fine tingene jeg fikk plass til i hverdagene – alt jeg ble glad for å rekke uten stress, alle de fine møtene som jeg fikk rom for i livet fordi jeg ikke skulle noe annet. Jeg gleder meg til det – men det er lenge til. Først skal jeg leve dem.

Jeg gleder meg til dét også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s