Varm og lun løksuppe

Med vinteren og kulda kom også behovet for lune middager som varmer mye lenger enn bare den tida jeg sitter ved bordet og spiser. Og jeg har funnet en ny favoritt; løksuppe! Fransk løksuppe, for å være presis.

I starten fulgte jeg oppskrifter jeg fant online for å lage fransk løksuppe, men i dag lager jeg det uten oppskrift og på slump. Det går som regel bra. Litt buljong (terning+vann), litt timian, en løk per person, litt hvitløksfedd, ei brødskive eller to og hvit ost på toppen. Det er helt magisk. Jeg koser meg med duftene når jeg pusler på kjøkkenet, jeg nyter maten når den står på bordet, og imellom der rekker jeg å gjøre oppvasken (mens suppa står i ovnen og gratinerer) sånn at benken er rydda og fin når jeg setter meg ned for å spise. Det er simpelthen en rett jeg bare MÅ elske. Og det hjelper at jeg er glad i både løk og hvitløk. På et eller annet vis er det noe som bare stemmer med denne middagsretten.

Neste prosjekt blir å bake egne hvitløksbrød man kan ha ved siden av; brød som  er halvstekt (?) og kan varmes i ovnen sammen med suppa når den gratinerer. Jeg gleder meg allerede til eksperimenteringa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s