På ski til havet

Nesten fullmåne i en dis over skogen ga magisk lys ved hytta

Lyset. Lyset over skogen der vi sklir rolig fremover på ski i et landskap bare opplyst av månen, som er nesten helt full. Det er blått, grått, månelyst, bokstavelig talt. Jeg har hodelykta i lommen, men tar den ikke opp. Det rekker med månen. Vi har god tid, jeg kan veien og stien er akkurat såpass tråkket opp med både ski og fotspor at det er lett å finne frem dit man skal. Dit vi skal. Når hytta vi opprinnelig ville til allerede er full av folk, drar vi til ei av de andre på samme tun. Der installerer vi oss. Der får vi ei god helg.

Snørekjøring uten preppa løyper

På dagtid tar vi turen igjen, i dagslys. Ned til havet langs det som sommerstid er en fin sti å gå på. Når den er dekket av snø, er det litt mer krevende. Men det går. Det går som regel bra, selv med trekkhund som gir meg ekstra fart på flata. Når nedoverbakkene blir for lange eller svingete, tar jeg skiene av meg og går til fots den distansen. Hunden er ikke helt fornøyd med det. Men så snart skiene kommer på igjen, er misnøyen glemt.

Snøen ligger dyp og fin helt ned til flomålet

Vi kan gå helt ned til stranda og bergene på ski, faktisk ut på noen av bergene, om vi vil. Spor etter oter og mink begeistrer den firbente, som aller helst vil løpe løs. Det får han ikke, for jeg mistenker at det ikke er langt til nærmeste elg. I stedet snuser han på alt fjæra har å by på, både over og under snøen. Lyset er så blått at snøen nesten lyser av seg selv, og kanten på en mørk sky mot lys himmelbakgrunn viser seg som et tydelig skille mellom mørkeblått og lysere blått på havoverflata. Fjorden her er stille i dag, blank ligger den og blinker innimellom haglbygene.

Så går vi tilbake. Til sist drar vi hjem. Men minnene, det vi så, bildene av det vi opplevde. De står fortsatt levende for meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s