Når hverdagen har pels

…er livet slett ikke verst. Jeg er hjemme igjen, og selv om jeg har lagt hundeløpet bak meg, er det fortsatt mye pels i hverdagen. Det gjør godt for sjela.

Hedvig, 9 uker gammel vorsteh-valp.

En av de første dagene jeg var tilbake, var det sosialisering av en liten tispevalp som sto på plakaten. Ni uker gamle Hedvig bor på landet og har aldri vært i byen før. Derfor tok eieren henne med til byen for å dra på tur med meg og hunden min. Det skulle vise seg å bli veldig, veldig fint. Den lille frøkena var ikke redd trafikk, støy, folk eller mange andre inntrykk, og hun lærte seg raskt at det er mye å snuse på og at det alltid lønner seg å gå fremover.

Jeg har så sansen for hundeeiere som er flinke til å tenke taktisk og lurt med valpene sine. Venne dem til folk, til inntrykk, til lyder, til ulike underlag og miljøer, sånn at de senere blir flinke til å håndtere det og ikke lar seg stresse av alt mulig. Jeg gjorde det samme med min hund da han var valp, og det har jeg høstet fruktene av i alle år senere. Jeg tror Hedvig kommer til å klare seg fint, hun også.

Innerst i gapahuken

En småhustrig senvinter-tidlig-vår-kveld blir langt finere når man tilbringer den på godt vis. For eksempel kan man ta med hunden og gå en tur i fjæra, og etterhvert gi seg til å grille ved en gapahuk sammen med andre fine mennesker og dyr. Jeg var egentlig ikke så sulten, riktignok, men bare det å være der – være sammen, være ute, være med fine folk – gjorde dagen langt mer minneverdig enn den ellers ville ha vært.

Jeg gleder meg stort over at joggesko- og barmarkssesongen er i gang. Vinteren har ikke helt sluppet taket enda, men det går rette veien. Det har jeg tenkt å utnytte så godt jeg kan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s