Aaaaaatsjooooooo!

Det er forlengst den tida på året. Vanligvis plages jeg ikke mye av pollenallergi, men nå i april/mars merkes den – både ute og inne.

Selja springer ut

Jeg kan ikke ha soveromsvinduet mitt åpent fordi bjørka og selja er stappfulle av pollen bare en meter fra husveggen. Men jeg nyter synet hver gang jeg går forbi, og selja som står rett ved busstoppet mitt har fått mange varme blikk.

Jeg har lyst til å handle blomster hver fredag og ha i vaser i stua og på kjøkkenet. Men jeg gjør det ikke, og har ikke gjort det siden noen tulipanutskeielser i februar. For jeg vet at blomstene vil kunne stå der i bare en time eller to før jeg begynner å nyse. Da kan jeg holde på helt til jeg blør neseblod, så det er simpelthen ikke verdt det.

Men i dag kjøpte jeg en ampel med blomster til å henge ute, og den henger under lykta som lyser opp trappa mi vinterstid. Over helga har jeg planer om å ordne litt med blomster og vekster i hagen – i alle fall gå i gang med vårens små og store prosjekter. Ikke minst er jeg spent på hvordan det vil slå ut å bruke bokashi-jorda som har fått godgjøre seg helt siden i fjor høst. Med litt medisiner og praktiske hensyn går det fint å utsettes for pollen utendørs – heldigvis. Hvis ikke hadde sommeren blitt litt sørgelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s