Mjelle på en tirsdag

Det har sine fordeler å være med i hjelpekorpset. Man får for eksempel være med på fantastisk fine øvingskvelder som noen ganger legges til de vakreste stedene på helt rett tidspunkt. Denne tirsdagskvelden var vi for eksempel på Mjelle. Det var ikke feil.

Sjåveggen

Denne sjåen står akkurat der hvor stien bortover til stranda starter fra parkeringsplassen – du ser porten til høyre. Hver sommer er det litt nye og litt gamle ting på denne veggen, hver vinter mye det samme – med og uten snø. Denne gangen var det hele to stuntbroderier der; korsstingsbroderier som er rammet inn, men uten glassplate foran. Et av dem er slitt, det andre har fortsatt fargene. Og resten av effektene forteller sitt tydelige språk om nordnorske kystfarvann.

Mjelle

Man trenger ikke gå langt for å finne vakre motiver på Mjelle. Strengt tatt er det vakkert så snart man kommer over skaret fra Mulstrand og ser nedover mot selve Mjelle-sletta og denne fjæra, som ligger rett bortenfor. Det var ikke feil å være her denne tirsdagskvelden. Overhodet ikke.

Emre venter på gjenget

Hunden og jeg gikk i forveien, de andre kom tuslende bak. Stien som fører fra parkeringsplassen og bort til de borterste strendene – deriblant den vakre lilla stranda – er omtrent halvannen kilometer lang og nesten flat. Det er lite høydeforskjeller å snakke om, og stien er god, stedvis steinete. Da vi hadde kommet nesten helt frem, ville hunden helst ikke gå lenger. Ikke før han så at de andre kom etter. Dels vil han være sikker på at flokken er der. Dels visste han at det var hele to tisper bak oss i løypa. Så vi venta litt.

Bella

Bella var et nytt bekjentskap – og et nydelig sådan! Hun er ei newfoundlander-tispe på ni år, og hun har definitivt mye personlighet. Elsket å bade, elsket å tygge pinne, var bare sånn måtelig interessert i den jevngamle hannhunden som tusla rundt og forsøkte å snuse på henne. Jeg falt pladask for Bella.

Det var denne vi egentlig skulle teste

Hjelpekorpset vårt har, i likhet med mange andre hjelpekorps, ofte henteoppdrag ute i marka når folk har skadet seg. Mange ganger må vi bære folk på båre. Det er naturligvis helt greit – vi gjør det gjerne, for vi vil hjelpe dem som trenger det – men noen ganger kan det bli siltsomt, for eksempel hvis terrenget er krevende eller hvis det er en viss distanse mellom skadestedet og vei.

Vi har vært heldige og fått oss et nytt hjelpemiddel ganske nylig; ei hjulbåre. Det er ei båre som simpelthen kan påmonteres et ganske stort hjul under, nesten likt fatbike-hjul, og så kan pasienten trilles i stedet for å ‘bare’ bæres, gitt at det finnes sti eller vei der vi ferdes. Og ofte gjør det dét. Denne kvelden øvde vi både på montering, navigering og bruk av den nye båra. En nyttig kveld for både oss og (indirekte) publikum, med andre ord.

Mye rød sand på Mjelle

Jeg skal ikke sitere salige Terje Nilsen sin sang om Mjelle. Det har jeg gjort flere ganger før her inne. La meg bare si at det var mye rød sand på stranda denne kvelden. Noen ganger er det mye, noen ganger er det lite, noen ganger er det blandet rødt og hvitt. Men i dag – i dag var det rødt som dominerte. Og det var direkte nydelig.

Emre på hjemveien

Vi øvde med båra. Vi grilla og spiste medbrakt mat. Et par av hundene vassa. Vi knipsa et utall bilder. Og ikke minst – jeg fikk sitte i ro og bare titte ut på havet og sola som hang der i vest, mens det var helt, helt stille inni meg. Det var veldig godt. Man trenger et sted hvor det kan være stille både inni og utenpå.

Du var fin i kveld, Mjelle!

Bonus på Mulstrand

Vi hadde med oss en ‘fersking’ blant oss, og han kom sørfra – det røpet dialekten. Derfor var det kanskje ingen overraskelse at det dukket opp tre reinsdyr på et jorde, som om klisjeen om sommeridyll skulle oppfylles og helst overgås! De titta litt på oss, deretter overså de oss og beita videre. Og vi? Vi kjørte hjem. Men stemninga fra Mjelle ble værende inni meg lenge, lenge etter at vi hadde dratt derfra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s