Det er ute det skjer

Etter ei nydelig natt på Mjelle kom jeg etterhvert hjem. Men jeg fant ikke roen, klarte ikke å slå meg til ro med å ‘bare’ være hjemme resten av helga. Jeg ville ut! Etter litt tenking og vurdering pakket jeg sekken på nytt, denne gangen med litt mindre innhold. For jeg skulle ikke langt avgårde, og jeg droppa teltet. En telefon til en 11-åring med eventyrlyst var det som skulle til for å få selskap, og det varte ikke veldig lenge før han sto på trappa mi med sekken på ryggen.

Kvalvika i kveldslys

Turen gikk til Kvalvika, ei lita strand som ligger rett utenfor sentrum i Bodø. Hvis du ikke vet om den, er det lett å kjøre forbi, for den er akkurat ikke synlig fra veien som fører nordover mot Nordsia og etterhvert Kjerringøy. Men de som vet om den, elsker den. Den er hyppig brukt og foreløpig godt ivaretatt mesteparten av tida. Kvalvika ligger i gangavstand hjemmefra, og derfor er det ei strand jeg er veldig glad i å bruke. Lett å komme til, lett å komme seg fra!

11-åringen og jeg fant oss en gressflekk mellom naust og sand der det akkurat var plass til oss to – og hunden. Vi passet også på at det var på ‘rett’ side av stranda, sånn at ikke morgensola skulle treffe oss for tidlig. Det skulle vise seg at planen vår holdt perfekt! Han i sin Mammut-sovepose, jeg i min tjue år gamle Helsport-pose, sov vår søteste søvn under åpen himmel mens resten av verden lot til å være fokusert på ESC-finalen i Israel. Jeg ville ikke ha bytta med noen.

11-åringen og hunden sover aldri langt fra hverandre

Vi var lenge våkne, begge to. Først sittende på underlaget, så i hver vår sovepose, og helt til sist småprata vi mens vi lå side ved side i hver vår sovepose, og med hunden like ved. 11-åringen donerte jakken sin for anledningen så hunden skulle ha noe å ligge på, og etterhvert laget vi plass til ham mellom oss, i fotenden, akkurat slik han foretrekker det.

Det ble aldri mørkt, selv ikke de tre timene mens sola var under horisonten, og vi var enige om at det var vanskelig å legge seg til å sove når fargene forandret seg hele tida. Sandhornet, langt i det fjerne sørvest for byen, gikk fra hvitt til gyldent til rosa til lilla før øyelokkene våre ség ned og førte oss langsomt inn i drømmeland.

MS Richard With glir langsomt forbi på sør

På et tidspunkt, ikke lenge etter at jeg sovna, våkna jeg igjen. En kjapp titt på klokka fortalte meg at jeg akkurat hadde missa hurtigruta, som jeg egentlig hadde tenkt å se komme på sør før jeg la meg til å sove. To sekunder etterpå skjønte jeg at jeg hadde tatt feil – den umiskjennelige motorlyden fortalte sitt tydelige språk; nu kjæm hurtigruta! Jeg satte meg opp, og det stemte. MS Richard With, oppkalt etter hurtigrutas grunnlegger, gled langsomt og majestetisk forbi, på vei inn til Bodø havn. Nå kunne jeg sove igjen.

Pannekakefrokost på stranda

Neste dag ble det en avslappet start på dagen for oss begge to. Både jeg og 11-åringen drøya det så lenge som mulig før vi slo opp øynene, selv om vi begge visste at den andre var våken. Hunden lå i en krøll midt mellom oss og lot ikke til å ville våkne, han heller. Men vi kom oss opp etterhvert, fikk sakene i orden og gikk etterhvert løs på det som vi begge hadde gledet oss til: Pannekakefrokost! Det ble sogar noen smakebiter til den firbeinte, når sant skal sies, før fatet var tomt.

Kvalvika er populær blant mange

Det var flere innom stranda sent på kvelden og natta da vi la oss, og det var flere som var på plass før vi ordentlig hadde kommet oss ut av soveposene. Ei lita jente med farmora si var ute og samlet skatter (og plukket søppel!). Ei jentegruppe på padlekurs hos Rett Kjøl kom etterhvert ned til et av naustene, gjorde seg klare og dro ut på praksis. Blant annet.  Vi koste oss lenge med frokosten, vassa litt, og pakket etterhvert sekkene og vandret hjem igjen.

Lista over steder i noenlunde nærområde hvor jeg gjerne vil overnatte ute, er fortsatt lang. Heldigvis. Men det gjør også godt å kunne krysse av noen punkter etter helger som denne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s