Rødgrønn uke

Denne uka har stått i rødgrønt tegn. Ikke fordi jeg har drevet med politikk, så langt derifra. Men fordi jeg har funnet litt tid nesten hver eneste dag til å jobbe med noe rødgrønt som finnes i hagen.

Skrellet røper hva jeg jobber med

Innimellom eller i kombinasjon med andre sysler har jeg gått løs på rabarbraen, som står stor og høy i hagen. Jeg har tilgang på nesten ubegrensede mengder rabarbra til mitt private bruk, og det vet jeg å benytte meg av. Rabarbrasyltetøy med kanel er klart. Rabarbrasyltetøy med kvann og ingefær likeså. Jeg har laget rabarbrasaft for første gang (og gleder meg i parentes bemerket til å prøve rabarbra-basert kir senere i sommer!), og i kveld tror jeg at jeg skal finne tid til å lage litt rabarbra-og-jordbær-syltetøy. Og dette er bare begynnelsen!

Obligatorisk og velbrukt kjøkkenlitteratur

Denne boka er ei av de mest brukte bøkene i kjøkkenet mitt – hele året! Den kom ut i 2012, og etter å ha anskaffet den omtrent med en gang, har jeg også brukt den hele året hvert eneste år siden da. Rabarbraoppskriftene her er forlengst utprøvd og brukt opptil flere ganger, i tillegg til at jeg har lært nok til å tørre å eksperimentere og variere dem litt etter eget forgodtbefinnende.

I morgen får jeg gjester langveis fra. Da blir det rabarbrapai på oss utpå dagen. Og over helga? Tro meg; rabarbraen skal få bein å gå på da også. Jeg er ikke på langt nær ferdig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s