Boksommeren 2019: Foreløpig rapport

Jeg satte meg mål om å lese ti bøker i sommer, som nevnt. Og det har gått forbausende bra. Ved utgangen av juni hadde jeg allerede lest fem bøker, og det var disse:

Bøker lest i sommer pr utgangen av juni

Linn Ullmann si bok ‘Nåde’ var fantastisk. Dyp, klok og samtidig ikke tung å forholde seg til.
One day in December‘ var underholdende uten å være for lettvint – en kjærkommen overraskelse.
Coetzee-boka var noe helt for seg selv, og jeg likte at den ikke ga svar på alt som var mystisk i boka.
Svinsaas-boka fortalte underholdende, autentisk og lærerikt om livet i et gruvesamfunn (Røros?) i mellomkrigstida. Det var mange små detaljer som ga den både troverdighet og gjorde den medrivende, og jeg setter ekstra pris på at den er skrevet av en for meg ukjent forfatter. Glad jeg plukka den med meg fra Røde Kors’ bruktbutikk her i byen!
Strømsborg: Boka ‘Aldri aldri aldri’ kommer ut i august, og jeg var så tjuvheldig å få lese et forhåndseksemplar. Denne tror jeg er den beste boka jeg har lest av henne (dette er den femte), og egen anmeldelse kommer snart!

Anbefales varmt og oppriktig

Også ankommet i posten i det siste:

Åh, jeg gleder meg!

2 kommentarer om “Boksommeren 2019: Foreløpig rapport

  1. Hei,
    Jeg ramlet tilfeldigvis innom bloggen din, og det er til stor glede å se at Ingvald Svinsaas litteratur fremdeles får nye lesere!

    Det er ikke rart at du tenker på Røros når du leser I skyggen av et tårn! Svinsaas var imidlertid fra et annet gruvesamfunn i Trøndelag, nemlig Løkken Verk i Meldal, og det er nok dette samfunnet hans forfatterskap springer ut fra. Som Røros, vokste Løkken Verk frem som tettsted nettopp pga gruvedriften, og de to samfunnene hadde nok mange likhetstrekk.

    Boken er den første i en trilogi bestående av I Skyggen av et Tårn, Fem År og Etter Slagene. I fall boken gav mersmak 😉. Forøvrig gav han ut en rekke bøker hvorav barneboken Tom i Villmarka er nok mest kjent. Den kom også ut på Bokklubbens Barn i 1980, og ble oversatt til flere språk.

  2. Velkommen hit – og fantastisk å lære mer om den forfatteren jeg bare tilfeldig ramla borti! Jeg skal definitivt undersøke om jeg kan få tak i de to andre bøkene i trilogien også, det hadde vært gøy å lese dem også. Og Tom i Villmarka husker jeg faktisk at vi fikk i bokklubben og leste da jeg var barn! Ante ikke at det var samme forfatter. De fleste barnebøkene vi hadde som barn har forlengst blitt gitt videre til andre barn etterhvert som vi ble større, så forhåpentligvis er det flere som har fått gode leseopplevelser fra Svinsaas.

    Takk for visitten og kunnskapen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s