Janove i Stormen

Jeg trodde jeg visste hva jeg gikk til. Janove, eks-vokalist i Kaizers Orchestra, nå soloartist, i en litt nedstrippa variant, sa forhåndsomtalen.

Javel, tenkte jeg.

Det var så uendelig mye mer. Scenen var innreda som om vi var hjemme i kjellerstua til Janove. Tre ulike orgler, flere gitarer, et trommesett, et trekkspill. To herrer med hatt, i tillegg til artisten. En paraply med lerret på innsida der filmer tidvis ble projisert fra en skjult fremviser på gulvet. Og ikke minst; historiene. Alle historiene Janove fortalte om hvordan låtene hadde blitt til, om hvor han hadde vært – både geografisk og i livet. Om instrumentene og hvor de kom fra, om hjelperne – herrene med hatt.

Smidig og rutinert ledet han oss fra låt til låt, snart hit og snart dit, men uten at det ble springende. Koblet sammen ord og scene og dramaturgi til et imponerende hele. Bare det at bakteppet var nytt og tilpasset hver eneste låt! Lyssettinga som skapte stemning og magi hele veien. Og låtene; hele tida låtene i sentrum, med en stemme som holdt, med instrumenter som passet hver enkelt låt, med låter man kjente som likevel hørtes helt nye ut. Lyden av en mann som gjør opp status midt i livet, midt i karrieren, og finner ut at han liker både det som har vært og det han – og vi – regner med kommer senere.

Jeg var ingen blodfan før konserten. Men jeg satt fjetret fra begynnelse til slutt. Jeg hadde gladelig sittet der en time til, hvis det hadde vart lenger. ‘Spindelvevriff’ heter skiva og turneen. Nå gleder jeg meg til Janove blåser bort spindelvevet og kommer med noe nytt – igjen. Du finner meg i Stormen så snart han dukker opp. Det kan du være ganske sikker på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s