Snart. Det er ikke lenge igjen.

Inspirasjon til ørretfiske

Dagens litteraturkvote handler om ørretfiske

Hunden er nyvaksinert og må ta det litt med ro i 24 timer. «Halvtimestur i rusletempo er greit, men ikke store anstrengelser» sa dyrlegen før vi forlot. Det er derfor jeg er hjemme nå, og ikke ute i marka et sted. Når himmelen blir blå etter et par gråværsdager, føles det nesten naturstridig å være inne hjemme. Det blir ikke lenger mørkt om natta, og hvis jeg stikker ut på tur en ettermiddag trenger jeg ikke å beregne retur ut fra at nattemørket kan komme. De fire timene med skjømming er ikke mørkere enn at man ser hvor man går, selv borte fra gatelys og ute i marka. Jeg koser meg med sommerfristende litteratur istedet. I høst leste jeg om røya, nå er det ørretboka jeg leser fra perm til perm på en dag. Og tankene flyr stadig vekk…

Sommerfaktorer

Sommerplanleggingsressurser

Jeg sitter og tenker på sommeren, på gleden over at jeg skal være her hele sommeren. Selv om det blir mye jobbing, blir det også rimelig med fritid – og mye av den skal tilbringes utendørs. Kartet over nabolaget er fullt av store og små blå flekker som hele meg lenger etter å utforske med sluk og flue, og kanskje mark. I morgen skal jeg innom en sportsbutikk etter jobb og kjøpe ny sene til fiskesnellene mine. Jeg har allerede alliert meg med en venn som skal hjelpe meg å skifte dem, slik at alt er klart for fisketurer etterhvert. Jeg har bestilt oppstallingswire til han firbeinte, slik at han ikke stikker av mens jeg fisker. Påskas reinsdyrjaktdrama er fortsatt friskt i minne…!

Melding fra Yr

Dagens tekst fra yr.no lover godt

Fritida i helga skal brukes til en smule rekognosering, har jeg tenkt. Noen korte kilometer hjemmefra ligger flere blå flekker som skal sjekkes. Ligger der fortsatt is? Jeg tror ikke det. Men jeg skal sjekke, se vannene og forholdene rundt dem. Bare tanken på mulige vak får meg til å gyse helt inn til ryggmargen. Sola skal få varme meg mens jeg tusler rundt, litt hit og litt tid, og utforsker forholdene for å forberede de neste turene. Kanskje tar jeg teltet med. Yr hinter om sol og vakre dager, og da er det lite som er mer fristende enn ei overnatting et sted der ute. Hvis jeg får kompisen til å hjelpe meg allerede i morgen, kan stanga kanskje bli med allerede under rekognoseringa?

Ahhh. For all min kjærlighet til vinteren – jeg er like glad i sommeren. Jeg bare glemmer det når de hvite fillene fyller verden omkring meg. Nå er det glemt. Nå er det bare tanken på sprellende rødt fiskekjøtt i panna som gjelder, et bål ved bredden, rømme og urter, en boks øl eller en knert av no’ slag, fargerike småblomster på forblåste rabber, sporene etter elg og knopper som skal bli bær… Frisk luft, sol fra alle himmelretninger. Spretten småsei tatt i fjæra, eller kanskje borti Saltstraumen. Herremåltider sent om kvelden når man kommer hjem, glemme klokka og la døgnrytmen seile sin egen sjø innimellom. Da kan det hende blogg får være blogg innimellom. Jeg lover at taushet herfra ikke er et faresignal. Snarere tvert imot.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s