Mørketid og helligdag

Turkompiser som koser seg

To på to og en på fire som koser seg sammen på tur

Pakke kløv med matpakker og vann. Pakke ryggsekk med kakaotermos, vannskål, ekstra med varme klær og kamera. Når kirkeklokka ringer i radioen, går vi ut og mot havet. De tobeinte små er glade for å være ute og spente på hva som venter. Den firbeinte er stolt over å få ha stadig mer vekt i kløven, og over å ha løst tisse-med-sekk-på-ryggen-koden. Vel fremme treffer vi to- og firbeintbestevennene, og det er lutter glede i lang tid. Ungene er ikke redde for hundene, men går blant dem og leker og koser mens pelsdottene dels sløver, dels flyr rundt som om de hadde betalt for det.

Solnedgang bak fjellene

Sola har gått ned bak fjellene i sør

Solnedgangen er i ferd med å skje, men den er skjult bak Straumøya og fjellene ved Valnes. Vi ser bare fargene som røper at det er noe som foregår – gyldent i sør, iskald rosalilla på skydottene i nord. Fugløya og Sandhornet skjærer som kniver mot horisonten før de slukes av det tiltakende mørket. Skyene ser ut som om noen har tørket vilkårlig av en malerpensel. Kanskje feires der ankomsten til Oscar Bodøgaard? Den gamle, fantastiske maleren ble begravd for et par dager siden. Nå er det ikke lenger noen som skal fange lyset og ’tindan slik som bare han kunne det. Men jeg vet hva som blir julegaven til meg selv. I ramme.

Sitka - ei vest-Sibirsk laika på 2 år

Sitka vant frisbee'en denne gangen!

Både to- og firbeinte treffer nye folk. Det er på et tidspunkt fem hunder som herjer løse sammen; Sitka (vestsibirsk laika), Rex (labrador), Mia (fåretrekker!), Emre (min!) og en sort liten sak av en hannhund som er ei salig blanding av raser. Alle har det morsomt, og de fem hundene lager knapt annen lyd en drønnet av poter som dundrer forbi, på jakt etter hverandre og frisbee’en som noen har kastet for dem. Glade firbeinte betyr glade tobeinte, og noen tar seg en røyk.

Når jeg kommer hjem, er ungene henta og andre folk og dyr borte. Pelsdotten min slukner når han så vidt har kommet opp trappa, selv rydder jeg rolig ut av sekk og kløv. Sola har kanskje gått ned, og hunden har kanskje lagt seg. Men klokka er bare så vidt to, og det er maaange timer igjen av denne dagen.

O salige søndag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s