Min sommerutfordring

Glambibliotekaren skriver i dag om å lese bøker på sommeren, og spør om hvilke bøker folk har tenkt å lese. Det satte tankene i sving hos meg. Faktum er nemlig at jeg er veldig glad i å lese bøker, men like fullt har jeg en tendens til å nedprioritere boklesing til fordel for ymse nettaktiviteter når jeg setter meg ned. Det er så lett å sette seg med en laptop i fanget i stedet for med ei bok i hendene. Det ønsker jeg å gjøre noe med. Jeg vil ikke miste lesegleden, vil ikke miste følelsen og begeistringen som kommer av hvordan det er å forflytte seg inn i en annens univers for en stakket stund. Jeg lengter tilbake, når jeg bare kjenner etter.

To halvleste, to ikke-leste og ei ofte lest bok. Alle hentet i bokhylla mi, alle skal jeg gjennom i sommer. Pluss noen til.

To halvleste, to ikke-leste og ei ofte lest bok. Alle hentet i bokhylla mi, alle skal jeg gjennom i sommer. Pluss noen til.

Så jeg lar det bli min utfordring for denne sommeren. Fra og med nå, til og med 10. august. Det er ni uker. Ni uker, ni bøker. Det skal jeg klare. Jeg kan jo lese ei bok på en dag, om jeg føler for det, for jeg leser ganske raskt. Utfordringa er å ta seg tid. Jeg har flere uleste og halvleste bøker i bokhyllene mine, og et kjapt raid for å skaffe seg oversikt, ga meg disse fem som jeg har lyst til å lese. ‘Pan’, den øverste, har jeg lest mange ganger tidligere. Men det er noe med sommeren som gjør at jeg vil lese den igjen. «I de siste dager har jeg tenkt og tenkt på Nordlandssommerens evige dag.» lyder åpningslinja. Jo, det blir nok ‘Pan’ denne uka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s