Hvil i fred, Thomas

Hvem var Thomas?

Hvem var Thomas?

RIP, T! står det. Hvil i fred, Thomas. Kortveggen røper hvem dekoratørene har tenkt på. 1986-2013. Thomas døde med andre ord i fjor, og ikke var han gammel heller. Men hvem var han?

Kanskje var han en tagger som ble syk og døde. Kanskje ble han drept, med kniv eller i trafikkulykke. Eller drukna han? For alt jeg vet kan han ha satt en overdose. Jeg aner ikke.

Bua du ser på bildet ligger like ved Nordbytjern i Akershus, ikke langt fra Gardermoen. Jeg knipsa bildet en dag for litt siden da jeg gikk rundt tjernet, som i virkeligheten er et mellomstort vann. Det var en nydelig tur, ikke minst fordi jeg i min savne-hunden-abstinens hadde vært så heldig å få låne meg en flatcoated retriever jeg tok med meg på turen. Men det er en digresjon.

Jeg lurer på hvem Thomas var, hvordan han døde. Hvem han etterlot seg. Noe må det ha vært med ham, for vennene savner ham åpenbart. Og vil at resten av verden skal vite det.

Jeg håper at de som eier bua, hvem enn det er, lar minnekunsten være der heller enn å male over. For Thomas’ skyld. Og for vennene sin.

3 kommentarer om “Hvil i fred, Thomas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s