Skomvær: Søndagspuls

Søndagspuls = hvilepuls. Ja, det kommer turister hit. Men nei. Det er ikke noe mas med det. Det er bare hyggelig, både når de er her og forberedelsene jeg gjør på forhånd.

Urtesnurr bakt etter oppskrift fra bloggen 'Mat på bordet'. Klikk på bildet for lenke til oppskrifta.

Urtesnurr bakt etter oppskrift fra bloggen ‘Mat på bordet’. Klikk på bildet for lenke til oppskrifta.

Søndagen startet med en sløv morgen, etterfulgt av å slippe ut de tre hvite hønene, hente inn egg (fra de brune) og forberede litt på kjøkkenet. Deretter tok jeg med meg to-tre urtesnurrer som ble til overs etter gårdagens baking for turistene. Det viste seg å være en helt perfekt frokost! Og da alle oppgavene var utført, tok jeg hunden med til det stedet nedimot fjæra der vi gjerne tilbringer tid med å gjøre ingenting. Så også i dag.

IMG_4722

Mummifamilien drar til et fyr på ei øy. Hva er vel mer passende å lese her ute på en søndag?

Denne boka fant jeg i ei hylle på loftet. Den handler om at mummipappa tar med seg familien til et fyr som står på ei øy langt ute i havet, og om alt som skjer der ute. Jeg skal ikke røpe for mye – så klart. Anbefaler boka på det varmeste; den er full av fine formuleringer og gode betraktninger. Jeg forsøkte å rasjonere på boka og lese bare et kapittel hver dag, men det forsettet har forlengst forsvunnet. Snart er jeg ferdig med hele – og den har vært vel verdt å lese. Hvor er det mer passende å lese den enn her, på Skomvær?

IMG_4739

I dag var det halo – eller ring – rundt sola, selv når den var bak skyene. Fascinerende fenomen.

Jeg har sett halo, eller ring, rundt sola flere ganger. Som oftest på vinteren med snø i lufta, noen ganger på sommeren i klarvær. Nå har jeg også sett det selv om sola er skjult bak et lett skylag! Hele ringen var synlig, og farga på skyene ‘innenfor’ ringen var mer brunlig og gylden enn det den var utenfor. Der var de mer blågrå, selv om det ikke vises så godt på bildet. Et fascinerende syn, som jeg forøvrig fikk øye på bare fordi jeg la meg på rygg i gresset og gjorde absolutt ingenting ei god stund.

IMG_4750

Himmel og hav. Og en enslig måse i lufta.

Jeg tenkte på det der jeg lå: Hvor ofte er det jeg hører akkurat dette – en total stillhet? Rett nok hørte jeg bølger skylle over skjær og båer, og en og annen fugl ga lyd fra seg. Men innimellom var det ellers musestille; selv dieselaggregatet som driver fyret og strømmen her ute, var ikke hørbart fra der jeg satt. Magisk.

IMG_4751

Jeg var ikke den eneste med hvilepuls.

Jeg var på forhånd spent på hvordan det ville gå å ha med en turglad husky ut på ei øy med svært begrensa turmuligheter, men så langt har det vist seg å gå veldig bra. På grunn av at fuglene hekker og har reir nesten overalt er det relativt begrenset hvor vi kan gå, men vi har noen hundre meter med sti som vi besøker opptil flere ganger om dagen. Heldigvis virker han også å være veldig fornøyd med å bare være ute, uten nødvendigvis å møtte gjøre så mye. Å ligge et par timer i lyngen og sove, samtidig som han tidvis følger med på dyrelivet rundt oss og hønene på tunet, passer ham utmerket. Det er godt å se.

IMG_4762

Brownies med havsalt som skal serveres til gjester. De får også kaffe traktet på nymalte bønner fra Bønner i byen, Bodøs eget kaffebrenneri.

I dag bestemte jeg meg for å lage brownies til turistene. Det er litt råflott, men det er søndag og jeg er i godt humør, så skitt la gå! Alle eggene i kaka kommer fra hønene på tunet her, sjokoladen er mørk, organisk 70% sjokolade med blåbær i (fra Coop) og toppen av kaka er bestrødd med havsalt. Om jeg skal si det selv: Det ble godt. Jeg har smakt, nemlig. Snart kommer turister som skal serveres, og de skal få sine tilmålte biter. Resten av kaka har jeg faktisk lagt i fryseren allerede, til senere gjester. Hvis ikke, er det fare for at det ville blitt borte raskere enn svint…

Søndag, altså, på Skomvær. Det er jammen noe å anbefale!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s