Noen liker ikke skatten sin

Bombesprengeren hos ligningskontoret

Vil du virkelig trykke ned?

Dette verket finner du på en vegg i en krok bak noen parkeringsplasser innunder bygget bak det gamle sas-hotellet i Bodø (som jeg vet nå heter Radisson Blue). Litt uklart i kantene, ikke så veldig stort og tilsynelatende lettfattelig. Det er en person – et barn ? – som sitter ved en eske. Jeg så det først på litt avstand, fra fortauet som går forbi. Ved nærmere ettersyn mente jeg å se at barnet faktisk satt der med detonatoren til ei bombe, men det kan da umulig stemme?

Detonator med lunte

Detonatoren har sogar lunte

Det viste seg å stemme hundre prosent. Og ikke bare viser bildet et barn som sitter med en detonator – kunstneren har tatt seg bryet med å feste en sølvfarget tråd fra detonatorboksen og til et bittelite hull nederst på veggen, akkurat i kanten mellom nedre list og veggen. Det er som om det ligger et hemmelig rom med dynamitt innenfor, og motivet blir nesten 3D. Det er tydelig at kunstneren virkelig vil ha budskapet frem; dette huset burde sprenges.

Kanskje fordi ligningskontoret holder til i etasjen over? Jeg vet ikke. Selv syns jeg bruken av sølvtråd kombinert med akkurat dette motivet skaper en morsom visuell effekt og legger til et snev av humor. «If only…» virker det som om kunstneren har tenkt. Jeg tror ikke det egentlig er ment som noen trussel, heldigvis.

Dessverre er verket ikke signert, så jeg vet ikke hvem som står bak. Det er litt synd. Kan hende det vil vise seg etterhvert.

2 kommentarer om “Noen liker ikke skatten sin

  1. Var det ikke bare omvendt ? At det fantes en tråd på veggen, uten tilsynelatende betydning, og en talentfull kunstner brukte den som utganspunkt for å skape noe som blir meningsfullt for alle ?
    Og kanskje ikke veldig fredelig, dessverre :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s