Søndagstur i bynære strøk

Han var ikke tung å be da klatremuligheten viste seg.

Han var ikke tung å be da klatremuligheten viste seg.

Når man er så heldig å ha tilgang på en åtteåring man kan ta med seg på søndagstur, er det ikke lov til å takke nei. Både åtteåringen og huskyen var ivrige på å komme seg ut, og det skulle vise seg at begge fikk solid trim og masse mental stimulans på de timene vi tilbrakte ute en søndag for ikke lenge siden. Ruta gikk til Maskinisten, langs stien bort til Bodin Leir, deretter ned til Vågøynes gård og videre ned langs Bodøelva, før vi til sist krysset jordene over mot 4H-gården og deretter gjennom Rønvika og hjem.

Aye, aye, captain!

Aye, aye, captain!

Jeg glemte å telle hvor mange hunder vi møtte, men det var mange. Alt fra bittesmå dvergpinchere til store samojeder. Vi var ute midt i den travleste tur-tida, og det var verdt innsatsen. De fleste hundene vi møtte fikk en kos av åtteåringen, og noen fikk hilse på huskyen også. På slutten av turen kom vi til et hjørne mellom Bodøelva og Rønvikjordene der det har stått et digert tre i mange, mange år. For litt siden var det plutelig saget ned, og nå ligger hoveddelen av stammen ved siden av veien. Trist – men veldig fint for åtteåringer å klatre i!

Sola er ikke langt over fjellene - men den ER der. Foreløpig.

Sola er ikke langt over fjellene – men den ER der. Foreløpig.

Vi var ute mens sola var på det høyeste, og det var nydelig fotolys. Selv om jeg for det meste glemte å ta bilder – det var finere å følge med på hund og barn, og på folk vi passerte. Men det slo meg at det faktisk ikke er lenge til sola blir borte, for det er bare med nød og neppe den kreker seg over Børvasstindan og kammen lenger vest. Snart vil den vises glimtvis, og litt uti desember vil den ikke lenger komme høyt nok. Da er det godt å kunne tilbringe tid utendørs med det lille dagslyset man har.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s